Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε το «Αγρόκτημα Σαρκατζή», μια οικογενειακή οικοτεχνία, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορεία αμυγδάλου και φουντουκιού με έδρα τον Τρίλοφο του δήμου Βέροιας.
Η Πραλίνα Φουντουκιού και το Double Mix κέρδισαν Χρυσό Αστέρι Καλύτερης Γεύσης στα βραβεία AFFA 2024 (Athens Fine Food Awards). Τα συγκεκριμένα βραβεία είναι τα σημαντικότερα ποιότητας και γεύσης προϊόντων τροφίμων μικρής παραγωγής, με έδρα την Ελλάδα και αποτελούν μία οργανωμένη προσπάθεια για τη συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων τροφίμων Ελλήνων παραγωγών.
Η οικοτεχνία του Θ. Σαρκατζή και της συζύγου του Αναστασίας Τσίλη δημιουργήθηκε το 2021 και μέχρι σήμερα διαθέτει 11 διαφορετικές γεύσεις σε βούτυρα αμυγδάλου και βούτυρα φουντουκιού, τα οποία αποτελούνται από ένα έως τρία υλικά το πολύ.
πηγη – www.ertnews.gr